SUBSCRIBE TO MY NEWSLETTER

HERO IMAGE

HERO IMAGE

HELLO, I'M NADIA, WELCOME TO AWEKRETRO.


Owner for this blog. I was starting writing from November 2010. Writing somewhat in my mind. Maybe pretty thing? I absolutely adore vintage stuff, eat when I was sad, and make up when I feel pretty. I cloud spend my free time to make some crafting. 70’s music inspires me to make me be unique in my blogger world. Thank you so much for stopping by my blog! I hope you had a blast looking around.

2018 FIFA World Cup Russia™ - FIFA.com

FRANCE VS CROATIA
4 : 2

BUCKET LIST; THINGS TO DO BEFORE YOU DIE



I selalu dengar Bucket list. dan kelmarin. i ade watch one movie from our neighbor. asalnyer nak watch movie lain. tapi keluar cerita lain. menarik. it inspired me to create my own list and write an article about it at the same time.

What's a Bucket List?

pernah dengarkan therm "Bucket List" it is a list of all the goals you want to achieve, dreams you want to fulfill and life experiences you desire to experience before you die. sementara bujang nie. kita list laa banyak mane pun. atlist kita pernah berangan nak kan sesuatu tu. capai atau tidak. itu kemudian hari kita pikirkan.

Why we must Crate a Bucket List?

easy.  bak kata omputih #YOLO. You Only Life Once. jangan laa cakap esok kita kioook! cakap laa. hari esok kita belum tahu lagi ape nak jadi. sihat atau tidak. tak perlu nak create bucket list, terkawin anak raja bagai. yang simple-simple jek dulu. tak perlu nak buat bucket list perkara si luar kemampuan diri kita. nak naik First Class Flight Qatar airways. mohon sedar diri laa dik. simple-simple jek macam. once in a life time. kita kene makan di KL Tower. 

Things To Do Before You Die

mane laa tahu membantu sedikit sebanyak memperbanyakkan  goals korang. kan.. kalau uolls ade idea menarik nak tambah. okay jugakkan.

1. SOLO TRAVEL AND ROUND THE WORLD
yes! ramai awek kate luar tu. tengak berpikir-pikir untuk solo travel. serius kot. i pun takut. tapi kalau kita tak cabar diri sendiri. xmenark laa kan hidup kita ni. so, i decide. 2018, i need to start my first step. dan if u guys ladies banyak membaca blog solo traveller. mereka saran kan kita untuk pergi yang dekat-dekat dahulu. so, mari kita habiskan pusing satu malaysia. tinggal Sarawak jek..weeeee

2. BE A PART OF VOLUNTEER
ni susah sikit. memang da hari-hari jadi volunteer mak kat dapur haha. im looking something sosial project. like a #zoonegaravolunteer okay juga kan. kalau volunteer di rumah orang tua-tua tu belum tahu kuat tak nak buat. ikhlas tak nak buat kan. mybe give gelandangan makan. pun okay juga kan.

3. EAT CLEAN FOOD
nie masalah. nak cabar diri. makan Clean Food dalam masa 3months what!!!! tahukah anda. streetfood itu sangat laa sedap. lagi banyak lori lalu. lagi banyak habuk yang melekat. lagi sedap makanan tu. haha. pikir laa berkali-kali untuk cabar diri anda...

4. EXTREME SPORT
bukan setakat hiking okay. i nak buat paragliding tu. i pernah buat sekali. tapi di laut. kali ni i nak try yang terjun dari lereng bukit then terbang.. waktu tu korang akan rase bersyukur di lahirkan di dunia yang penuh pancaroba ni. haha. why not kan.

5. ACHIEVE UR IDEAL WEIGHT
nak istiqomah untuk terus riadah. paksa diri di medan larian. wahhh.. susahnyer. jom kita usaha kearah itu. sebelum penyakit datang menyerang. insyallah kita boleh. okay

6. EAT SOMETHING 5 STAR
Insyallah kita boleh. okay

7. INVEST FOR NEW KNOWLEDGE
Insyallah kita boleh. okay

8. LOVE MY SELF. MORE CARE FOR PERSONAL CARE
Insyallah kita boleh. okay

9. BUILD UR ASSET.
Insyallah kita boleh. okay


nanti i sambung update k.muaxh

No comments

© A W E K R E T R O • Theme by Maira G.