SUBSCRIBE TO MY NEWSLETTER

HERO IMAGE

HERO IMAGE

HELLO, I'M NADIA, WELCOME TO AWEKRETRO.


Owner for this blog. I was starting writing from November 2010. Writing somewhat in my mind. Maybe pretty thing? I absolutely adore vintage stuff, eat when I was sad, and make up when I feel pretty. I cloud spend my free time to make some crafting. 70’s music inspires me to make me be unique in my blogger world. Thank you so much for stopping by my blog! I hope you had a blast looking around.

2018 FIFA World Cup Russia™ - FIFA.com

FRANCE VS CROATIA
4 : 2

MY TRAVEL; SIMPANG MENGAYAU KUDAT SABAH


Pengalaman pertama kali ke bumi borneo, sangat i idamkan. tak tahu kenapa terlamapau berminat dengan negeri di bawah bayu ni, mingkin bahasa percakapan mereka. permandangan yang cantik. buat i tak sabar nak pergi. i skip cerita lain. so, our first Trip ke KUDAT. perjalanan dari kota kinabalu ke Kudat mengambil mase 2 jam 30 minit.


Singgah Beli Jagung Bakar. perkara wajib kalau korang ondaway ke Kudat.
singgahlah beli hasil tanaman mereka. manis.






Honey Bee Farm
di sebabkan musim ujan yang tak menetu sekarang nie...sang lebah semue tak daapt nak buat madu..so..tak de laa madu asli nyer...konon nyer dapat laa i makan madu fresh dari sarang die..tapi..nie madu pun tak de..ape ntah lagi madu 3..ehk..silap..madu paket..huh




Kampung Rungus = tempat prnghasilan Gong
wow..korang pernah ke tengok cara-cara orang buat gong..sebenarnyer tak la rumit..dalam mase 2 hari da boleh siap dengan bunyi sekali..memang best..kalau zaman dulu buat gong guna tembaga..sekarang nak jimat..so dorang gunakan Zink..bunyi nyer memang serupe..





Rumah Panjang Kaum Rungus
panjang tak?? memang tak berape nak panjang...tapi dalam sesebuah rumah panjang nie bole duduk dalam sekitar 10 family..pergh..macam kite duduk berjiran laa..same jek..before i naik kat rumah tue..agak takut jugak laa..takot goyang or patah buluh tue..tapi tak pun..siap bole berlari-lari lagi..hehehe..da habis round rumah orang tanpa beri salam tue..i singgah kedai cenderahati..pergh..banyak gelang and rantai dari manik...dorang memang kretif..caya la..





Tip of Borneo
 kami ke tempat wajib pade sape yang pergi kew kudat nie...
habis berlari and bergambar bagai..kami pun on de way balik..pergh..penat seyh..so sepanjang perjalanan kami tido..

2 comments

Mra Mastura said...

kota kinabulu label kau? -___-"

aku lapo dgn seafood kau

awek retro said...

yelaa..aku punnaek berbulu kt sane tue..huh

© A W E K R E T R O • Theme by Maira G.