SUBSCRIBE TO MY NEWSLETTER

HERO IMAGE

HERO IMAGE

HELLO, I'M NADIA, WELCOME TO AWEKRETRO.


Owner for this blog. I was starting writing from November 2010. Writing somewhat in my mind. Maybe pretty thing? I absolutely adore vintage stuff, eat when I was sad, and make up when I feel pretty. I cloud spend my free time to make some crafting. 70’s music inspires me to make me be unique in my blogger world. Thank you so much for stopping by my blog! I hope you had a blast looking around.

2018 FIFA World Cup Russia™ - FIFA.com

FRANCE VS CROATIA
4 : 2

MY TRAVEL; MELBOURNE AUSTRALIA TIPS

Hi Assalammualaikum,

Alhamdulillah, hajat i tahun lalu berhasil. azam 2015 i ialah, keluar melihat bumi orang lain. berangan hanya ke negara jiran. but, rezeki menyebelahi i siapa tahu kan... ada peluang ke Bumi Sejuk berkulit putih. bercakap omputih. OMG.. 3 bulan perancangan. Melbourne Aussie. pilihan hati. untuk trip yang pertama ni, it's quite difficult for me. tapi ini betul2 pengalaman i belajar berhadapan dengan orang ramai. belajar ragam manusia yang entah ape2 tu.. paling penting. belajar keluar dari zone selesa. yang penting kita belajar laa kawal emosi. itu perkara paling susah.
let me start dari awal i planning.


1. pembelian tiket sudah dibuat 3 bulan awal. alhamdulillah. dapat harga mampu milik. kalau ke Australia. bajetkan lah ticket flight around RM800++ kalau dapat lebih murah. jangan lupa buat sujud syukur okay!

2. Yes, Australia memerlukan VISA. tak perlu explain panjangkan. kakak2 semua tau apa itu Visa, bagaimana apply Visa.

3. Weather. masa beli ticket tu.. pikir dulu negara orang.. musim apa yang kita mahukan. musim bunga, musim panas, musim sejuk, musim luruh. menurut pembacaan i, musim panas antara yang pilihan para traveler. sebab, itu musim cuti mereka. dan kita sebagai orang asiayang tak tahan suhu sejuk. itu yang terbaik. walaaupun summer adalah panas. tapi angin mereka masih sejuk. dan lebih sejuk dari cameron highland di musim hujan. 

tiga tips utama sebelum korang terbang. so, tunggu ape lagi. survey-survey laa yek..

No comments

© A W E K R E T R O • Theme by Maira G.