SUBSCRIBE TO MY NEWSLETTER

HERO IMAGE

HERO IMAGE

HELLO, I'M NADIA, WELCOME TO AWEKRETRO.


Owner for this blog. I was starting writing from November 2010. Writing somewhat in my mind. Maybe pretty thing? I absolutely adore vintage stuff, eat when I was sad, and make up when I feel pretty. I cloud spend my free time to make some crafting. 70’s music inspires me to make me be unique in my blogger world. Thank you so much for stopping by my blog! I hope you had a blast looking around.

2018 FIFA World Cup Russia™ - FIFA.com

FRANCE VS CROATIA
4 : 2

LIFE; BUKIT BATU PUTIH, PORT DICKSON @ NEGERI 9

Assalammulaikum,


biasa dengarkan. Bukit Batu Putih, Port Dickson Negeri Sembilan. kalau kaki hiking. bukit ini super duper easy. nenek umur 80tahun pun ketawa tergolek-golek dengar. for me. yup. its easy. ibarat. u spend 1 wholeday berjalan keliling shopping mall dengan heels. penat jugak laa kan. but, kali ni agak pelik sikit bunyi sebab kami pergi ni atas permintaan mengidam pregnant mom 7bulan. hah! tekejut x? kami yang bawa ni pun pikir macam-macam. 1st, i siap suruh mak buyung buat surat suruh laki dia sign, supaya if anything happen nanti. laki dia tak salah kan i. haha. i mula-mula buat xlayan jek. serius mengarut. bagi laa cadangan lain. haha. but, semuanyer di permudahkan. kami plan, and that sabtu dorang datang my house.

0730am dorang sampai rumah and we'll start out journey. to Port Dickson. singgah beli air, beli breakfsat. beli minyak. then kami gerak.

0930am kami sampai. kalau u'lls tanya tempat parking kereta. korang kene park kereta kat tepi-tepi hotel tu, tak jauh pun. kami breakfast dulu. siap make up2 bagai. orang nak hiking, dia nak melaram.. yek laa kan, da bawa mak buyung, so kita santai2 jek.

1000am kami start naik, dari pintu gerbang ke laluan masuk mau ambil masa 15minitjuga ikut jalan bertar. tapi bukan jalan rata okay. bukit mencogak ke atas, baru 5minit pertama. i nak surrender. hahaha. redah punya redah. lebih kurang 1jam jugak mak ngah limah melengang. sikit-sikit berhenti amek gambar. haha, so kami tiba di hujung jalan. yes, permandangan yang cantik. memang cantik. mau sejam jugak kami duduk sana ambil gambar posing sakan. bila matahari dah naik meninggi. kami pun balik. konon nak jalan-jalan sat kat pantai. pastu pusing-pusing pekan Port Dickson.






0200pm kami singgah lunch kat nasi ayam bakar pasu tu, time tu belom famous lagi. not bad laa rasa dia, mula-mula takut tak habis, so kami amek sorang sepinggan jek. dah tau sedap. siap order 1/2 ayam. nampak tak. tahap kepenatan tu. makan pun da macam bela hantu. as you olls know laaa kan. kalau da penat. komfirm mengantuk. so, we all tidur sekejap kat tepi laut tu, tido dalam kereta, then bangun. mandi laut sekejap. sebab hujan kan, pastu kami mandi bersih-bersih siap bawa baju tukar tau. ye laaa kalau da mandi, fresh sikit nak drive kan. siap-siap, kami pergi minum petang di Cendol Bakar, mak bunting makan tak hingat orang..

so itu jek pun, kalau korang cari tempat menarik untuk family activiti, maybe. ini boleh mebantu. supper easy. then lepas tu boleh bawa anak-anak pi mandi laut pulak kan.. mane tahu nie boleh jadi program this weekend.




No comments

© A W E K R E T R O • Theme by Maira G.