EAT: NASI DAGANG PAK MALAU PULAU LANGKAWI

May 08, 2018



Ratings: ¶¶/10
Price Rating: Standard /10

Address: 
Jalan Makam Mahsuri, Kampung Mawar, 07000 Langkawi, Kedah
Landmark ke Kota Mahsuri

Contact: +6
012-271 1977

Hours: 08:00am - 02:00pm (EVERYDAY)
Tuesday Closed

Reviews: 
ntah kali keberapa laa nie i pergi kedai pak malau. dari dia belum famous sampai laa kedai dia masuk TripAdvisor. dari zaman dia serve food mengunakkan talam. sampai laa self service. Pak Malau yang sangat peramah, low profile. sangat disenangi setiap pengunjung. pertama kali i datang kedai pak malau ni suatu ketika dahulu, sempat kami berborak panjang dengan pak malau. katanya. nak cari perantis untuk kedainya. dan few weeks ago, i pergi lagi ke kedai pak malau, banyak perubahan. tapi Pak Malau tetap tersenyum. kalau pak malau ade terbaca entry ni, pak malau ingat tak haritu pak malau ade bagi saya RM2, pak malau pesan. simpan dalam tabung saya. supaya dia beranak. dan saya akan datang sana lagi. insyallah. semoga pak malau panjang umur & dimurahkan rezeki yang melimpah ruah. harap keluarga pak Malau, masih mahu meneruskan resepi mak Malau.

my friend yang datang dari Sabah pun terpikat dengan kesedapan nasi Dagang pak malau, kenyang sampai petang. i pernah makan nasi dagang tempat lain. even yang true nasi dagang dari terengganu pun berbeza rasanya. mungkin nasi pak malau ni di masak dengan penuh kasi sayang. so, sedap nyer pun lain. those yang pergi langkawi, korang kene try makanan kat sana k..

selamat mencuba. 







You Might Also Like

1 comments

Popular Posts

Follow me on Instagram

Flickr Images

Subscribe