SUBSCRIBE TO MY NEWSLETTER

HERO IMAGE

HERO IMAGE


HELLO, I'M NADIA GEE, WELCOME TO AWEKRETRO.

I was start writing from November 2010. Write somewhat in my mind. Or maybe pretty things? Yes, I know some people love to read. But nowadays, people were using blogs just for information. Something likes an idea. Or something to refer. I don’t think, you guys gonna read my bla-bla-bla. So here! To make me be unique in Blogger World. I love to share something simple and easy! Thank you so much for stopping by! Hope you had a blast looking around. If you have some good idea for making my blog more interesting, glad to email me at nadiagee0907@gmail.com. And don’t forget left your comments to show me, that’s you were here! xoxo

NEXT VACATION? #EXCITED

MY TRAVEL: STARCRUISE LIBRA (NIGHT 2)

jom sambung day 2, mungkin sebab i da terbiasa bangun awal. dan lagi-lagi tempat baru, hotak i mengagau suruh bangun awal. i bangun mandi. and semangat nak kejar sunrise. konon nak jogging. siap bertrak suit. tapi i tak jumpa Gym kat mane. wahaha.. biaselah tu, hangat-hangat tahi ayam. haha. abang-abang yang lain. belum bangun lagi. so kita jalan-jalan amek angin pagi. best juga. tenang jek rase. indah sangat kalau korang boleh dapat cantiknyer ciptaan tuhan. dengan angin tiup-tiup sumbang. haha. lepas feeling-feeling titanic versi tamil. abang-abang pun dah bangun. kami breakfast. banyak-banyak restaurant. itu-itu juga kami pergi. mariners restaurant. itu jek yang menarik. everything buffet. so boleh laa lepak lama. breakfast kali ni. Malaysian Food. ade nasi lemak. tapi i tak amek pic. sebab, ramai sangat beratur. tak dapat nak amek pic semua. tapi korang dapat agakkan kalau buffet breakfast camne kan. 


Lepas breakfast, i ikut layankan abang-abang ni pergi mandi pool. eee..malas laa i nak mandi pool tu. nanti nak tunggu rambut kering 1 hal lagi kan. so kita jadi laa penunggu beg. haha.. nasib ade big screen. so xde laa boring. ngam dorang tengah mandi mande tu . navigator said, ade game at pool deck. abang-abang nie sibuk laa nak join. lawan adik-adik. wahaha.. nasib menang. dorang dapat medal. nanti i dapat photo medal tu. i update k.



kalau ikut kan navigator. day 1 ni kita akan berhenti di Langkawi. so mase game ni, cruise still ondaway laa. atcually takde laa panas sangat. maybe angin kuat kan. tapi yang i pelik nyer. masa check in haritu. ramai jek melayu naik. tapi yang duduk hegeh-hegeh mandi pool nie. kami and few chinese and indian. orang lain mane? haha. oh yek! make sure korang alert tao setiap announcement yang dorang buat. kalau tak clear, pi tanya crew yang bertugas. masa korang booking cruise ni, dorang akan ade mention pasal Gala Dinner. Gala Dinner ni selalunya akan diadakan pada malam ketiga. macam photo bawa ni said, Friday Night's Gala Dinner. so kene booking sehari sebelum. 


Gala Dinner nie korang kene buat reservation on second day, make sure korang mesti updated dengan Navigator + every announcement yang dorang buat. sebab setiap restaurant yang korang nak book tu sangat limited spaces. so korang kene cepat kalau korang nak booking Western Restaurant. atcually, ade 4 restaurant. tapi ofcourse dorang akan pilih western restaurant. nasib i pergi booking tu bawa bodyguard. so sementara i tunggu turn kene panggil. abang bodyguard pergi collect semua access card. macam i cakap. every registretion, korang ken daftar guna access card. tak perlu pergi ramai-ramai. cukup korang hantar wakil. ingat ape i cakap nie, korang ken alert tao. sebab mas kami sampai untuk reservation tu, memang dah tak ade table untuk kami 6 orang. susah hati dah nie, tapi dorang arrange balik table dorang and ade uncle depan i tu tukar restaurant. okay, berkenaan dengan restaurant ni, hanya ade 3 pilihan:
 1. Four Seasons Restaurant yang menjanjikan Western food.
 2. Chinesse Restaurant. ofcourse laa Chinesse food. and tak halal.
3. Spices Restaurant. menu dia; nasi kerabu. 
wahahahahha.. jauh-jauh naik. takkan nak makan nasi kerabu jugak. so i da book untuk abang-abang. 


dah booking siap. lepak-lepak sampai tak sedar dah lunch time! teruk makan jek kije. korang kira laa, dah berapa kali i cerita tempat makan. tapi kami pilih untuk balik bilik siap-siap untuk turun langkawi. lepas siap-siap kami pi makan. yang best group kali ni. korang cepat atau lambat siap. kita jumpa di Restaurant. takkan hilang punya. haha.. kenapa kami siap-siap dulu baru pi makan. sebab untuk first stop ni. kami planning untuk Free & Easy. so kene berkumpul jam 0230 ptg at stardust lodge. i ulang sekali lagi, check Navitagor & alert announcement. di sebabkan ade cruise lagi besar dari kami tengah parking helok kat Langkawi Jetty tu. sempat laa kami pi pusing-pusing. gambar-gambar dulu. PSST! helokkan abang-abang bodyguard i..wahahaha!


setiap kali keluar masuk cruise ni, dorang akan sekali lagi swap access card korang, bukti korang keluar dari kapal. and masuk balik kapal ontime. if korang masuk lambat. akan di kenakan denda, sebanyak RM400 per person. oooooo..rugi ehk.  maaf takde pulak pic keluar masuk kapal. sebab terlampau excited kan. gitu laa gamak nyer. disebabkan free & easy, cruise hanya berhenti di selama 5jam sahaja. so kami boleh turun dari jam 0330 petang hingga selewatnya jam 0830 malam. ape laa boleh buat sekejap macam tu. 



so kami decide untuk ke area Pantai Cenang. bolehlah abang-abang ni borong coklat + perfume + kasut. ish. mengalahkan iolls. maybe a week before i baru balik dari langkawi kan. so, everything still fresh. xminat pun nak shopping sakan. haha. okay. untuk ke pantai cenang. ade jek taxi kat luar pagar tu menunggu. tapi kami amek grab. so kalau dari Jetty cruise Langkawi World Reosrt Tanjung Walai. ke pantai cenang. RM19. sebab kami amek van. kalau kereta murah lagi kot. konon nak pergi naik cable car. sempat sebenarnya. tapi kalau amek taxi. dia charge RM150 van pergi balik. atcually memang murah jek. berbanding harga grab. tapi. langkawi biasa pergi kan. so. hurmm, boleh laaa. dah jalan tepi pantai. minum mango juice. kami balik. amek grab jugak. sebab taxi mahal. maap yek i taknak cerita pasal kami shopping ape kat langkawi. sebab. korang tahu jugakkan. paling-paling sebakul coklat dorang hangkut. hahahaAtlast i found pic kami nak masuk balik cruise. i rase ade. tapi. bukan collection i laa.. kita sambung lagi. di sebabkan kami masuk awal. so kami tak sempat nak dinner kat Langkawi. so, kami pi letak barang-barang shopping sakan tu. then pergi Dinner. makan lagi..takde keja lain. restaurant yang sama. entah. tak berminat pun nak try restaurant lain. dorang pun tak minat. 




menu malam nie ade lain sikit. ala-ala thai food. maklumlah, kami dah berangkat ke next destination. PHUKET. pergi serius memang sedap. dari malam1 sampai sekarang. i rasa nie masakkan paling sedap. nasi goreng dorang. sedap. kita skip pasal makan. show malam tu, banyak jugak. tapi i tak tau laa kenape. i dok baring-baring kat atas, hambik angin. sambil tengok movie. tapi i tertidur. i sedar-sedar. dorang semua xde. bodyguard i xde. geram dah aku ni. sampai hati kasi tinggal. sebab dorang kasi tinggal i. i pergi coconut willy bar, i order 1 fresh oren. wahaha. RM13 per glass. standard laa kan. tapi mak aiii..masam. boleh laa..sambil layan feeling-feeling Movie fazura Pisau Cukur. nak cari laki kaye atas cruise pekena juice. oh Gucci! wahahhaa

tunggu punya tunggu. owh, muncul lagi kekanda-kekanda sekalian. pantang free. asyik dok kat atas ni jeling-jeling crew-crew lwtop ni. then dorang pergi suffer. i masuk tidor laa nak. dah tak tahan mata. mungkin sejuk angin laut kot. buat mata nak katup. nanti i dapat pic yang dorang pergi tengok show kan. i share to u k..then, sabar yek. kita sambung day3, esok! nie lagi menarik! hahaha
stay tune...

No comments

© A W E K R E T R O • Theme by Maira G.