MY TRAVEL; CATAMARAN SUNSET CRUISE DINNER @ LANGKAWI

April 20, 2018


the best part of my trip ke langkawi kali ni, i ade ambil package "Catamaran Sunset Dinner". sounds great kan. disebabkan i dah terlalu kerap ke Pulau Langkawi, so last MATTA Fair, i yang nampak team dorang tengah buat promotion, menarik. sunset dinner. masa tu ada Promotion price. quite cheap. tak bincang panjang dengan partner i, we book. 


fee: RM290 per head.
Matta Fair Fee: RM99 per head.
Website: https://www.yourcruiseservices.com/
Sosial Media:


they was trusted package tau, few days before i sampai Langkawi, some of the tourguide send me the itinerary. i need to arrived at ROYAL LANGKAWI YATCH CLUB, Kuah before jam 5. dari pantai cenang ke pekan Kuah ambil masa 45 minit. rental car kami tu mane boleh pecut laju. tangtu ja laju dia. nasib kami sampai few minits before tourguide tu jalan. berlari jugak laa.. the cruise doesnt wait for you. so, rancang elok-elok  timing korang. takde ape nak share sangat. just, nak let you guys know. if korang mencari sesuatu kelainan di Langkawi. mungkin korang boleh try Sunset cruise  ni. paling best sekali, guide kami. orang kita bah. sanaaaa dari Keningau. lama sudah di Langkawi. banyak laa kami bercerita. dorang pun peramah tao. keluar sudah sabah i.. jumpa orang kampung.


sebelum cruise jalan jauh, kami ade safety drills juga. yek laa. kita takkan tahu ape  nak jadi kan atas kapal nanti. so dengar jek laa. cara-cara pakai life jacket. tu biase laa kan kalau kita naik kapal.


ni i ade buat route ship kami, dorang akan bawa kita pergi private beach, untuk swimming session.  semasa swimming session, point kapal hitam belah kanan, kira balik pulau. activity pertama kami. cruise ni slow jek. maybe 40 or 60km/hours. nama pun nak santai-santai. disebabkan pagi tu i da pergi island hopping. so petang tu. kami duduk atas cruise. layan feeling-feeling hindustan. haha.. ade juga william (guide) text i, suruh bawa baju untuk swimming. haha. malas..





sementare tunggu mat salleh ni bermandi manda. kami layan view sambil membawang. team cruise pulak sibuk sediakan makanan. mat salleh ni naik. cruise pun gerak. kejar sunset. kami dapat tengok view Dataran Helang dari atas laut. cantik tao. so, i taknak cakap banyak. you guys tengok picture i. k




ini dinner kami, serius sedap. i bertambah tao. paling sedap. salad kentang and ayam panggang. oo sate jugak. dorang bakar atas kapal jugak. tapi i tak pergi laa masu kdapur dorang. not allowed.















trip kami berakhir jam 0800pm, korang tahu tak, kalau korang berada di tengah laut. korang akan sedar dunia ni terlalu luas untuk kita terjah. yes! now i know. laut ni adalah sebahagian i. so apelagi. lets laut again! kalau korang berminat. tu kat atas ade facebook or anything yang korang boleh contact. k. korang kene try tao. sekali sekali labur sikit duit tu untuk sesuatu yang kita suka. jangan pikir panjang. perluang takdatang selalu.

pergi tao..hahaha

You Might Also Like

2 comments

Popular Posts

Follow me on Instagram

Flickr Images

Subscribe